Over in Eigen Handen

Je beste jij_bewerkt-1In Eigen Handen,

‘Weerbaar zonder Weerstand’
Jongeren zijn een ongrijpbaar verschijnsel…  Er wordt vanalles onderzocht naar hun doen en laten en proberen daarin het één en ander te verklaren… Hoewel vaak anders wordt gesteld staat een nare ervaring met neonletters te schreeuwen PROBLEEM!!
Maar dat is het niet!! Nee, het is een fase met mooie momenten, unieke kansen en persoonlijke groei… 

Dromen mag …  Omdat er diep van binnen een soort onbeheersbare drijfveer was om kennis en ervaringen op papier zetten, te bundelen en uit te geven. Een groter publiek bereikt wilde worden dan tot nu toe gedaan was, waarbij de wens ontstond expertise en ervaring te delen met anderen. Waar in de spaarzame uurtjes die er vrij waren, alles op papier gezet werd. Drie jaar van ontwikkeling en een aantal koppen bij elkaar gestoken, en onder het genot van een borrel elkaars levenswerk te te laten zien. Eén teamlid die websites bouwt, stelde voor om alle stukken niet op papier te bundelen in de vorm van een boek maar op een site! Waarop hij (eigenlijk eerst voor de fun) voorstelde die website wel te willen gaan bouwen. Het idee was goed en stukken goedkoper dan naar een uitgever te gaan.

Ons doel:

Een groot publiek bereiken waarbij mensen elkaar kunnen helpen en hun ervaringen kunnen delen, waar ervaringsdeskundigen en hulpverleners vrijwillig in mee anticiperen.

Wat is er nou mooier dan de combinatie van hulpverleners, jongeren en opvoeders samen te brengen op één Portal, omdat een ervaring delen met elkaar een gevoel van verbinding brengt, een gevoel van erkenning. Je staat er niet alleen voor..

Zoals een pilletje kan helpen bij het afslanken, is het belangrijk om je eetgewoontes aan te passen, je leefgewoontes aan te passen, en vooral actief te bewegen en vol te houden! Want het pilletje alleen is uiteraard geen wondermiddel. Zo werkt dat ook met allerlei tips en adviezen, je kunt alle tips van de wereld aanhoren, maar als je zelf niet actief aan de slag gaat, zal er niet veel in je omgeving veranderen.

Zo geldt dat ook voor mensen die niet therapie- en / of medicatie trouw zijn, je kunt wel hulp vragen en uiteindelijk maar twee keer gaan, wat heeft het dan voor zin om hulp te gaan vragen. Doordat verhalen, tips en adviezen worden gedeeld door de geweldige combinatie van hulpverleners en ervaringsdekundigen ontstaan er mooie dialogen met elkaar, die vrij toegankelijk zijn voor alle lezers.

Reacties (5)

Laat een reactie achter

UA-31153706-5