Snelle Aardbei?

Written by eigenhand. Posted in Adolescent en Omgang, gezondheid, In eigen handen Ouders, jongeren, Puber en Opvoeding, Schoolkind en Opvoeding, Uncategorized

snelle aardbei

Snelle Aardbei?

Laat je niets wijsmaken!

Er circuleert momenteel een kettingmail en Facebookbericht dat ouders en mensen in het onderwijs waarschuwt voor de drug ‘Snelle Aardbei’.

Dit is een kwakkel, een verzonnen verhaal. Zo stelt de druglijn … Lees hieronder de volledige pagina en zeg het voort..

De kettingmail ziet er als volgt uit:

“ZEER ernstige waarschuwing: nieuwe drug in scholen bekend als de “snelle aardbei”. Deze drug is als snoep vriendelijk dragibus, roze, smaak van de aardbei en andere smaken zoals chocolade, cola, kersen. Deze drug maakt de kinderen ernstig ziek, daarom, Directoraat noodtoestand in het ziekenhuis voor een ernstige algemene aandoening. Gelieve het bericht te laten circuleren over deze zeer belangrijke informatie en vooral goed herhalen dat uw kinderen geen snoep van onbekende mag aannemen… dat u kinderen nog op school hebt of niet! DOORSTUREN !!!!!!!, dank”

Quote uit de druginfo:Het is een slecht vertaalde variant op een verhaal dat reeds in 2006 en 2007 in de Verenigde Staten circuleerde en daar voor veel heisa zorgde. In 2008 dook het bericht voor het eerst in Vlaanderen op. Toen werd gewaarschuwd voor de drug ‘Strawberry Quick’ of Strawberry Meth’. Er is geen enkel bewijs, noch in ons land, noch in de VS dat dit soort drug in die vorm op scholen verspreid wordt en evenmin zijn er gevallen bekend van kinderen die in het ziekenhuis opgenomen zijn. Een woordvoerder van het Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Agency) bestempelde op 31 oktober 2008 dit verhaal nog als een zogenaamde hoax, een kwakkel. VAD en De DrugLijn betreuren dat op deze manier onnodige paniek gezaaid wordt bij kinderen en hun ouders. Praten over drugs is nodig en kinderen weerbaar maken is goed. Maar met paniekzaaierij en het creëren van een sfeer van wantrouwen bereikt men een averechts effect.’

De DrugLijn vraagt met aandrang om de kettingmail niet verder door te sturen.

Zie verdere info: http://www.druglijn.be/over-de-druglijn/nieuws/snelle-aardbei-laat-je-niks-wijsmaken!.aspx

Zulke pagina’s kunnen leiden tot onnodige ziekenhuisopnames, ongeruste ouders en andere problemen en is een dure aangelegenheid voor onze overheid.

Het is al een zeer oude kettingmail die rondgaat op facebook, die niet op feiten en waarheden gebaseerd is. Het is belangrijk dat wanneer je toch zo nodig een mail wilt doorsturen, of mensen wilt waarschuwen, dat je let op de rencente politieberichten, nieuwsberichten, die deze waarschuwing afgegeven zou hebben als er sprake zou zijn geweest van veel ziekenhuisopnames, zieke kinderen, vreemde meldingen bij doktoren etc.  Check ook op recente berichten en kijk nauwkeurig naar de data van de berichten. Zoekgeraakte kinderen die al twee jaar terug zijn, kettingbrieven met overvallen die niet gebeurd zijn etc etc..

 

Trackback van jouw site.

eigenhand

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

UA-31153706-5