Pesten

Written by eigenhand. Posted in Adolescent en Omgang, In eigen handen Ouders, jongeren, Kind en Opvoeding, mishandeling, Puber en Opvoeding, Schoolkind en Opvoeding

Pesten

Gebeurt op alle leeftijden, het gebeurt op school, op straat, bij het sporten of hobbyclub.  Een nieuwe pestvorm is het Cyberpesten. Met de technologie van vandaag is het heel makkelijk berichten te versturen via mobiel, tablet en achter de computer via de chat.

De impact

Het heeft een enorme impact op het leven van iemand. Niet alleen tijdens de periode dat iemand gepest wordt, maar ook lang daarna.  De pesterijen kunnen iemand zowel geestelijk, fysiek als sociale schade aanbrengen.  Waarom pesten we dan ? Waarom wordt er gepest.

Is het belangrijk om zo je eigen positie veilig te stellen? Is het leuk? Wat is de reden voor pesterijen? Afgelopen weken is pesten weer flink in het nieuws geweest door helaas een tragisch ongeval. Het wordt tijd dat we er iets aan gaan doen. Wij, de regering en iedereen die ermee te maken heeft moet bewuster worden van de consequenties van pesten.

De oplossing

Er moet een oplossing komen. Weet jij wat jij moet doen als je pesten constateert of juist zelf gepest wordt? Of weet je wat de gevolgen kunnen zijn wanneer jij zelf de pester bent? Kun je er misschien mee stoppen? wat is eigenlijk de psychologie achter pesten?
Hier vind je een aantal nuttige sites over pesten, die veel duidelijk maken.
Help pesten te stoppen, en als je zelf een pester bent, stop er gewoon mee..

aandacht voor pesten ,  pestweb , nee jij.

Trackback van jouw site.

eigenhand

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

UA-31153706-5