Pesten is niet Cool

Written by eigenhand. Posted in mishandeling, Puber en Opvoeding, Schoolkind en Opvoeding, Uncategorized

pestenPesten Is niet Cool

Helaas is deze week weer gebleken dat woorden sterker kunnen zijn dan wij verwachten. Iedereen is zich er van bewust dat er wel eens gepest word op scholen of in verenigingen e.d. Het word vaak afgedaan met” trek je er niet zo veel van aan”, maar wat blijkt, het kan een mens en zeker een kind diep raken. De reactie als ouder om je er niet zoveel van aan te trekken, werkt dan juist averechts. Er ontstaat een stilte en er word niets meer thuis verteld over de pesterijen.

Dit is dan ook het punt waar het de slechte kant op gaat. “Pesten beschadigd een kind en misschien zelfs verder in zijn ontwikkeling, als het gaat om zelfvertrouwen en zelfbeeld. De kinderen kunnen eigenlijk zichzelf niet meer zijn. Of ze moeten mee in the Flow of ze zijn het buitenbeentje. Het eigen karakter, het eigen ik , verdwijnt.

Sociaal Isolementisolement-pesten

Pesterijen veroorzaken dat kinderen/jongeren zich ook langzaam laten zakken in een sociaal isolement, ze zijn wantrouwend en kunnen niet genieten van het leven zoals kinderen nu juist horen te doen.  Gelijk na school richting huis, blij dat de schooldag erop zit, zich thuis weer veilig voelen en opsluiten achter die Gameconsole. Gepest worden komt harder aan dan we denken.

Kinderen die gepest worden kunnen ook juist de pestende kinderen worden omdat zij het gevoel hebben de boel te overcompenseren. Ze gaan zich afzetten tegen pesten door zelf de rol op zich te nemen. Grote monden, kleinerende praat naar anderen, om zichzelf maar te beschermen. Zo zie je dat je niet altijd kunt oordelen en daarom maakt het dit onderwerp ook zo moeilijk.

Moeten er wetten en regels komen als het om pesten gaat? Hoe kun je die regels controleren en naleven. Wat zijn de gevolgen….   Wat in ieder geval weer belangrijk is is dat het onderwerp weer is aangeboord. Helaas ten kosten van Tim Ribberink. Maar hopelijk kunnen we nu de regering eens wakker maken door sociaal onze stem ook te laten horen. Hieronder vind u twitter teksten uit een dagblad. Laten we deze gebruiken om meer aandacht te vragen voor : Pesterijen en de gevolgen daarvan.

Tim R.I.P

‘Moet spontaan janken om rouwadvertentie in #tctubantia voor Tim Ribberink. Wat erg. Wat wreed’.

‘Ja, het hakt erin, maar dat moet ook. Zeg het je kinderen, zeg het iedereen. Pesten is de hel’ RIP #rimribberink’.

‘#timribberink Hopelijk is dit de wake-up call.. En wordt er nu opnieuw aandacht besteed aan #pesten’.

‘Laten we #timribberink trending maken, om te laten zien dat wij hem wel accepteerden’.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

eigenhand

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

UA-31153706-5