Modellenbureau no way!

Written by eigenhand. Posted in Adolescent en Omgang, Blog en Nieuws, In eigen handen Ouders, jongeren, Puber en Opvoeding, Schoolkind en Opvoeding

Modellenbureau no way!!

modellenbureau IWat doe je als er gezegd  wordt dat je zo mooi bent, als er tegen je gezegd wordt dat je een uniek gezicht hebt en een echt fotomodellenkoppie?  Ben jij dan niet compleet gecharmeerd van zulke praatjes? Al maanden heb je na je groeispurt de perfecte lenge bereikt en zegt iedereen tegen je dat je echt de modellenwereld in zou moeten..

En daar is hij dan en zegt precies de woorden die je wilt horen. 

Nog vaker is het een vrouw om minder wantrouwen te wekken..  Nepscouts van nep modellenbureau’s doen alsof ze op zoek zijn naar JOU voor hun modellenbureau. Ze overladen je met complimenten en mooie woorden op internet, of hangen rond op plekken waar veel jonge studenten bij elkaar komen. Ze laten je geld betalen voor een inschrijving of voor een shoot bij een bureau dat niet bestaat. Ook proberen ze vooraf geld te vragen voor een portfolio samen te stellen, die nooit zal plaatsvinden. Daarnaast moet je ook uitkijken met betaalnummers, zoals 0900 of 0800 of 06 nummers, per minuut betaal je het volle pond.

Nepscouts kun je zowel op straat tegenkomen, als op internet.  Tegenwoordig zijn ze meer en meer op internet actief om de pak kans te verkleinen. Als je vemoedt dat je wordt aangesproken door een nepscout, probeer dan goed een aantal dingen in te schatten en vraag gewoon een aantal vragen waar ze waarschijnlijk nee op gaan antwoorden:

  • Mag ik nu meteen uw identiteitskaart en uw visitekaartje van het modellenbureau inzien (kijk of de namen kloppen, meestal gebruiken ze een schuilnaam) Geen identiteitskaart of visitekaartje is al een veeg teken
  • Zeg dat je alvorens je tekent graag eerst het bureau checkt op internet en even bij de juiste mensen navraag wilt doen of het om een erkend bureau gaat.

Om je meer duidelijkheid te geven over wat nep modellenbureaus precies zijn en wat ze doen heeft de politie een filmpje gemaakt. Bekijk hier het 3 minuten durende filmpje.

 

modellenbureau IIAls je slachtoffer bent geworden van een nepscout, of nepmodellenbureau…

Mag je altijd aangifte doen bij de politie, of je nu op straat wordt benaderd, of via internet..
Strafbaar:
  • Wanneer je naar een plaats bent gelokt met mooie beloftes zoals het maken van een portfolio, fotoshoot of een testshoot, maar de plaats schijnt niet te bestaan als je er bent.
  • Als je inschrijfgeld hebt betaald
  • Als je een bindend contract hebt getekend
Niet strafbaar:
  • Een nepscout die mooie beloftes maakt, maar je niets heeft laten tekenen, niets heeft laten betalen en niet voor niets heeft laten opdraven op een nepplek.
Wat is belangrijk en moet je niet vergeten?
  • Verzamel print screens van eventuele foto’s
  • Opgeslagen chatgesprekken of prints van mailverkeer
  • Bankafschriften / geldoverschrijvingen
  • Als je op straat wordt gescout, maak dan een fotootje

Let op: Als je jonger bent dan zestien jaar, is het verstandig om een volwassene mee naar het bureau te nemen als je aangifte gaat doen.

Trackback van jouw site.

eigenhand

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

UA-31153706-5