Jongeren en geld

Written by heidy. Posted in Adolescent en Omgang, Blog en Nieuws, In eigen handen Ouders, jongeren, Kind en Opvoeding, Puber en Opvoeding, Schoolkind en Opvoeding

moneyJongeren en geld

Je kunt het niet vroeg genoeg (aan)leren..

Ouders hebben een belangrijke rol om hun kinderen aan te leren hoe zij met geld om kunnen gaan. Geld ligt niet zomaar voor het oprapen, is niet vrij toegankelijk, en kan niet zomaar gepakt worden wanneer het een jongere uitkomt.  Ook is uit cijfers gebleken dat veel jongeren op hun achttiende schulden kunnen maken in de vorm van abonnementen, leningen of op de pof spullen te kopen. Jongeren mogen bij hun bank in het rood staan en er wordt door ouders vaak niet in de gaten gehouden hoe hun kind omgaat met het geld.

In de praktijk is geleken dat ouders hun kroost veel te laat aan leren hoe zij met geld om moeten gaan. Meestal doen zij dit pas als hun kind het eerste baantje heeft, of wanneer ze zelfstandig mogen gaan pinnen. Ook geven ouders hun kinderen vaak geen of te weinig kleedgeld en weten de meeste jongeren niet hoe zij om moeten gaan met het Internetbankieren.

Jongeren hebben te leren dat er eerst geld moet binnenkomen voordat er uitgegeven kan worden, een gemiddelde jonge scholier verdient een kleine 50 euro per maand aan hun bijbaantje. en een oudere scholier kan zo’n 300 euro per maand verdienen. Meestal door vakken vullen, kranten bezorgen of oppassen.

Als de schulden hoger oplopen, of wanneer er een vermoeden bestaat dat je kind schulden heeft, lees dan meer informatie bij NIBUD

Wil je meer weten.. lees dan verder op onze infosite..

 

 

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

UA-31153706-5