Geld en Jongeren

Written by eigenhand. Posted in

Geld en Jongeren

‘Weerbaar zonder Weerstand’

Het beheren van een portemonnee valt vaak niet mee voor onze jongeren. Kosten voor de brommer, kleding, telefoon en al die andere dingen die toch elke keer weer geld kosten, zijn vaak niet te betalen van het zakgeld. Een bijbaantje is haast wel een must wil je als jeugdige lekker je eigen ding kunnen doen. Als een jongere steeds geld moet vragen aan zijn ouders, moet deze ook steeds verantwoording afleggen…

 Uitgaven

De uitgaven van jongeren zijn bijna verdubbeld in de afgelopen tien jaar, een stijging van 43% laten de statestieken zien, waardoor er jaarlijks zo’n 907 miljoen euro wordt uitgegeven door deze doelgroep. Dit komt neer op zo’n 125 euro per maand.

Jongeren geven geld uit aan de volgende zaken:

  • mobiele telefoon
  • kleding en schoenen
  • uitgaan
  • alcohol en roken
  • snoep en snacks
  • cosmetica

 

Problemen of schulden

Jongeren tussen de 13 en 17 jaar hebben gemiddeld een schuld die tussen de 8,4 procent en de 14,4 procent van hun inkomen ligt, zij ‘lenen’ vaak geld bij hun ouders of vrienden. Tussen de 18 en 20 jaar loopt dit al op naar 29 procent omdat jongeren rood mogen staan bij hun bank en rechtsgeldig abonnementen af mogen sluiten en leningen mogen nemen. Jongeren lenen meer naarmate ze ouder worden. Meiden lenen vaker dan jongens.

Een impulsieve, verleidinggevoelige en statusgevoelige houding vergroot de kans dat jongeren moeilijk met geld om kunnen gaan. Daarnaast heeft reclame en mee willen doen met rages en trends een hele grote rol op het uitgavepatroon van jongeren..

Als de schulden hoger oplopen, of wanneer er een vermoeden bestaat dat je kind schulden heeft, lees dan meer informatie bij NIBUD

Trackback van jouw site.

eigenhand

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

UA-31153706-5