Adolescentie in drie fasen

Written by heidy. Posted in

  Puberbrein_bewerkt-1

Kleine kinderen worden groot, de adolescentie in drie fasen omschreven

‘Weerbaar zonder Weerstand’

‘Die lieve kus in het openbaar behoort vanaf vandaag tot verleden tijd en eigenlijk zou je het jezelf niet persoonlijk aan moeten trekken, maar toch doet het, héél stiekem, wél pijn van binnen’

Iedereen die kinderen heeft in deze leeftijdsfase begrijpt het! Het lijkt wel of ze van de ene op de andere dag puber zijn. Het lijkt wel of je jouw kind kwijt bent, ze veranderen zo snel. Meestal lijkt het zo snel te gaan in de eerste weken dat je kind op de middelbare school zit. Ze komen in een compleet nieuwe omgeving, komen in contact met allerlei nieuwe verlokkingen en verleidingen, met nieuwe vrienden en vriendinnen. Ze kunnen zichzelf bijna niet motiveren tot het maken van huiswerk, op tijd op te staan of op tijd naar bed te gaan. Het lijkt wel of ze langer uitslapen dan ooit en als je ze wakker durft te maken in de weekenden, krijg je tot overmaat van ramp nog een grote mond óók!

Er lijkt bijna geen contact meer te zijn, je kind gaat zijn eigen gang, de eerste pukkel dient zich aan, of je dochter wordt voor het eerst ongesteld. En soms, héél soms heb je weer dat kind van vroeger terug, hurkt je kind weer als vroeger lekker met de duim in de mond tegen je aan op de bank, is weer even dat lieve kind van vroeger, heb je weer even dat goede gesprekje en lijkt je kind weer toegankelijk.

Gefeliciteerd, we kunnen officieel vaststellen dat je in het gelukkige bezit bent van een puber …

Laat een reactie achter

UA-31153706-5